lørdag den 9. februar 2013

Normal Syndrom

Normal Syndrom

Advarsel: Den følgende information er tænkt som et forsøg på seriøst at beskrive et interessant problem. Det er ikke meningen at fornærme nogen undtagen måske nogle få læger.

Et forældrepar får en prænatal diagnose:

" Jeg er meget ked af det - jeg har resultatet af de genetiske prøver, og de har bekræftet vores mistanke om, at dit foster er, hvad vi kalder "normalt".
Nogle foretrækker at bruge betegnelsen "normal syndrom". Syndromet kan let identificeres ved fuldstændig mangel på ethvert interessant genetisk karaktertræk. Jeg ved, at det vil komme som et chok for dig, men du bør være opmærksom på, hvad det efter al sandsynlighed kommer til at betyde.

Hvis dit foster overlever resten af svangerskabet og fødslen, hvilket er mere og mere almindeligt nu til dags, vil hun eller han skulle se nogle alvorlige udfordringer i øjnene. Børn, der lider af normalitet, er udsat for helbredsmæssige og psykiske problemer. Det er med sikkerhed, vi kan sige, at
det barn i sin opvækst vil blive udsat for en endeløs række af vira, og bakterieangreb. Barnet vil også skade sig selv eller andre på grund af dets store energi.

Barnets store krav til dig vil være et pres på dig og resten af familien, og selvfølgelig vil dit forhold til din partner blive stærkt belastet og efter al sandsynlighed ende i en opslidende separation og skilsmisse. Hvis du har andre børn, og selvom de også lider at normalitet, vil de blive jaloux på
den nye og al den ekstra opmærksomhed, som denne kræver.

Mange søskende vil blive psykisk skadet af den nye situation. Jeg behøver næppe at fortælle dig om de økonomiske konsekvenser - selv om de er enorme, vil de ikke være noget sammenlignet med de følelsesmæssige storme, du vil komme ud i.

Efter et stykke tid kan du være heldig at finde ud af, at barnet er et venligt og kærligt væsen, der måske finder midlertidig glæde i ting som musik, dans, mad eller legetøj.

Så hvis barnet overlever den tidlige barndom, vil et "normalt" barn" sikkert vokse op som en "normal" voksen.

Dine år af afsavn vil så blive honoreret med ulydighed, vildskab og ubetænksomhed. Ude af stand til at finde lykke og tilfredshed, og barnet vil behandle dig med foragt, indtil det lykkes at flytte hjemmefra.

Selv efter dette vil savnene fortsætte, barnet vil gentagne gange komme tilbage for at prøve at slå dig for penge. Det vil bebrejde dig for dets egne fejl og gang på gang efterlade dig bitter og usikker.

Barnet bliver med stor sandsynlighed kriminelt - mere end hver fjerde "normal" får problemer med loven, mange kommer i fængsel, og ligeledes får mange problemer med alkohol og stofmisbrug, "Normales" ægteskaber er ofte ulykkelige og korte - over halvdelen ender med skilsmisse.

Selvom de får succes, skyldes det ofte den observerede tendens hos "normale" til grådighed. Chancen for, at de vil dele deres succes med dig, er forsvindende lille.

Til slut skal du vide at "normale" for det meste dør før tiden. 23 procent vil dø af cancer, og 33 procent vil dø af hjertesygdomme. Hundreder hvert år i dette land alene, er så frustrerede over deres tilværelse, at de tager deres eget liv.

Jeg er ked af at måtte fortælle dig, at mange vil få et ensomt, pinefuldt og meningsløst liv.

Jeg er bange for, at "Normal Syndromet" er en genetisk tilstand, der har indflydelse på hver eneste celle i kroppen, og derfor ikke kan kureres.

Afbrydelse af svangerskabet er en mulighed.

Skal vi træffe en aftale med det samme?"

(Oversat af John Møller, direktør i LEV)

Af Bob Lincoln

Ingen kommentarer:

Send en kommentar